Silvia sa podelila o svoju skúsenosť

Ak ma sledujete na Instagrame (najmä príbehy IG), budete vedieť, že pred 2 mesiacmi som sa rozhodla ísť cestou laserovej epilácie. Od mojich tínedžerských čias som bola vždy svojim najväčším nepriateľom, pokiaľ ide o ochlpenie na tele. Nechápte ma zle, mám krásnu hrivu s hustými, lesklými a pevnými vlasmi, no vďaka mojim úžasným génom to znamenalo, že som bola obdarená aj hustými a veľmi rýchlo rastúcimi chĺpkami na spodnej polovici tela . Mám šťastie, čo? Aj keď niektoré dámy môžu svoje ochlpenie zbožňovať (a ja to vôbec neodsudzujem), môj názor sa mierne líši a od pubertálnych čias som sa epilovala, holila a voskovala, proste všetko možné aby som sa ochlpenia zbavila.

Prečo laserová epilácia?

Považujte to za “TMI” (príliš info:)), ale odjakživa som trpela množstvom zarastených chĺpkov, ohavnými pupienkami po holení, a niektorými chĺpkami, ktoré dorastali do 6 hodín. 6 HODÍN! Už roky si uvedomujem svoje chlpy – najmä líniu bikín. A tak som sa začiatkom roka (po tom, čo depilácia voskom zlyhala a zostali mi ďalšie zarastené chĺpky) zahryzla a rozhodla, že nemám čo stratiť – okrem chlpov!

Takmer po 3 mesiacoch sa s vami delím o svoje doterajšie skúsenosti s laserovou epiláciou. Nielen preto, že mi to už zmenilo život, ale aj preto, že drasticky zmenilo to, ako sa cítim vo svojom tele. Čo však funguje pre mňa, nemusí vyhovovať každému. Poznámka: Všetci máme rôzne typy chĺpkov a toto je kľúčová vec, ktorú si treba uvedomiť, keď začínate s laserovou epiláciou.


AKO TO VŠETKO ZAČALO?

Našťastie som natrafila na estetický salón Nudo estetika – malý salónik v centre Martina – a kým som sa nazdala, objednala som si online prvé stretnutie, aby som začala procedúrou odstránenia ochlpenia v zóne bikín. Moja prvá schôdzka bola konzultácia – kde pracovníčka otestovala moju pleť, porozprávala sa so mnou o procese a potom potvrdila, že som zdravotne v poriadku a môžme pokračovať ošetrením. Úžasné. 2 sedenia v 1. Podľa nich boli moje chĺpky perfektné na laserovú epiláciu – tmavé a hrubé – a to bola samozrejme hudba pre moje uši!

Väčšina ľudí v dnešnej dobe už počula o laserovom odstraňovaní chĺpkov, no niektorí ľudia (vrátane mňa) možno ešte nepočuli o SHR ICE Laser – to je to, čo Nudo estetika používa na svoje ošetrenia. Tento konkrétny laser využíva technológiu SHR, čo znamená, že jeho unikátna metóda postupného zahrievania účinne poškodzuje vlasové folikuly a zároveň zabraňuje poraneniu okolitej kože. Znamenalo to tiež, že to bolo prakticky bez bolesti. víťaz. Takisto je to možné i v lete! Viem, že väčšina salónov v lete neodchlpuje.

Prvé ošetrenie (v strede apríla) trvalo približne 10 minút. Keď naniesla gél, začala veľmi rýchlo kĺzať laserom po mojej línii bikín tam a späť. Ak ste už niekedy podstúpili ultrazvuk, potom je to presne tak. V skutočnosti bol gél veľmi chladivý a vďaka jeho chladivosti takmer necítite skoro žiadne pálenie. Do 10 minút bolo moje ošetrenie hotové a mohla som odísť domov s inštrukciami čo môžem, a čo nie.

Následná starostlivosť je veľmi jednoduchá, pokiaľ ide o laserové odstránenie chĺpkov, a ak mám byť úprimná, nezaznamenala som žiadne vedľajšie účinky, ako je začervenanie a bolesť. V skutočnosti to bolo, ako keby som nikdy nebola laserovaná!


VÝSLEDOK

Pravdepodobne jediný dôvod, prečo ste tu, však? Ak mám byť úprimná, okamžite po ošetrení som nevidela žiadne výsledky – čo nie je nezvyčajné. Je to tým, že som mega netrpezlivá …hihi. V skutočnosti mi chlpy začali rásť až dva dni po ošetrení. ALE, počkajte... Výsledky sa dostavili týždeň po ošetrení, keď som si prvýkrát oholila líniu bikín.

Takže týždeň a pár dní po tom, keď som si prvýkrát oholila bikini, sa mi uľavilo (a celkom ma prekvapilo), keď som videla, že chĺpky na mojej línii bikín jednoducho... nie sú tam. Aka, nedorástli späť tak rýchlo, ako by to bolo pred ošetrením. V skutočnosti mi chĺpky v oblasti bikín začali rásť asi po 2 týždňoch – práve včas, aby som sa mohla znova oholiť na druhú kúru. Docela pôsobivé, kedže zvyčajne dorastajú deň po holení, čo?

Keď prišlo na moje druhé laserové odstránenie chĺpkov (presne o mesiac neskôr), rozhodla som sa pre radikálny krok a požiadala som personál, aby išla trochu ďalej a odstránila chĺpky aj v najintímnejšej časti… Áno presne tak! Bye bye chĺpky v celom mojom dámskom lone. Lol. Počas ošetrenia som sa cítila úplne uvoľnene, pretože priznajme si to, byť nahá pred človekom ktorého vidíte druhý krát v živote, nie je práve najpríjemnejšie… Našťastie sme rečnili a na trápne ticho nebol čas. Cítila som sa úplne v pohode. Takže s miernou prácou navyše moje druhé ošetrenie trvalo približne 15 minút !

Čo sa týka výsledkov po druhom ošetrení, bola to riadna zmena! Áno, stále rastú, ale už nie tak ako kedysi! Tu sú výsledky, ktoré som zažila už po dvoch ošetreniach...

Trvá o niečo dlhšie ako dva týždne, kým chlpy dorastú.

Moja línia bikín však sotva vyrastie v priebehu 4 týždňov (zatiaľ len po dvoch ošetreniach).

Už žiadne svrbivé nočné mory po holení.

Už žiadne červené hrbolčeky pri holení.

Chĺpky sa zmenili z extrémne hrubých na extrémne jemné. Stále ma trápia zarastené chĺpky, ale zistila som, že to je, žiaľ, jednoducho spôsobené typom pleti, ktorú mám. Dúfam však, že o pár mesiacov budú chĺpky vypadávať aj naďalej (áno, to oni robia:)) a nezostanú už žiadne zarastené! Paráda.


ODPORUČILA BY SOM LASEROVÚ EPILÁCIU?

100%! Aj keď to nie je najlacnejšia možnosť odstraňovania chĺpkov, úplne to stojí za to a prinesie vám slobodu! Navyše, ak už platíte za mesačné voskovanie (ako ja), funguje to tak, že z dlhodobého hľadiska ušetríte peniaze. Čo na svojich výsledkoch milujem najviac? Teraz si môžem nahodiť plavky bez obáv o to, či mi niekto nečumí na červenú líniu bikín a verte mi, že pre chlpaté dievča, ako som ja, je to blaženosť. Čistá blaženosť.

Keď už hovoríme o peniazoch, laserová klinika Nudo Estetika je cenovo oveľa prístupnejšia ako väčšina kliník v okolí. Ceny začínajú od 20 euro ( horná pera) vrátane bezplatnej konzultácie a ošetrenie dokáže vyriešiť všetky oblasti vrátane bradaviek, brady, hrudníka, chrbta, nôh, bikín, podpazušia a paží...

Pre viac informácií o Nudo Estetika si určite pozrite ich facebookovú stránku.

Budúci týždeň som späť v salóne a čaká ma tretie ošetrenie a dúfam, že výsledky budú aj naďalej úžasné! Ak máte záujem počuť o mojich výsledkoch o niečo neskôr - najmä potom - dajte mi vedieť v komentároch nižšie! Už žiadne žiletky a oveľa viac slobody!


Previous
Previous

A History of Laser Hair Removal

Next
Next

What is laser hair removal